Home | Het hiernamaals

De dood en hiernamaals


Antwoord: 

Vraag beschrijving: Ik las ergens dat als je dood gaat dat je dan weer jong wordt. Stel dat je 60 bent dan wordt iedereen weer 33 als je naar het paradijs gaat. Ik snap iets niet als je dood bent en je ziel verlaat je lichaam verjongt je lichaam dan. En ben je nog steeds 60 wanneer je ziel het lichaam verlaat? Wat ik ook niet snap is dat als je dood bent na dat alle vragen zijn gesteld en je bent geen zondaar geweest ga je dan direct naar het paradijs of wacht je nog in je graf tot de dag des oordeels.

Antwoord:

Sommige overleveringen vertellen dat de mens in het Paradijs 30 of 33 jaar oud zal zijn (1). Echter, de uitdrukking van deze leeftijd is niet volgens de aardse leeftijd. Hiermee wordt bedoeld dat net als dat men op deze leeftijd het sterkst in zijn aardse leven staat, zo ook zal hij in het hiernamaals op zijn best zijn.

Lees verder over de eerste vraag - klik hier

Het grafsleven wordt gevolgd door de wederopstanding. Omdat het ziel onsterfelijk is, geldt de wederopstanding alleen voor het lichaam. Met de wederopstanding zullen de zielen weer terugkeren naar de lichamen om vervolgens op de dag des oordeels veroordeeld te worden.

Lees verder over grafs leven - klik hier

Share this