Home

Humoristisch


Het jong van een kameel

Een vriend van Hem (vzmh) wilde een kameel van Hem om deze te berijden. Hij zei: "Goed. Ik zal jou een kalf laten berijden." Zijn vriend was verbaasd en maakte bezwaar: "O boodschapper van Allah! Wat zal ik doen met een kalf? Dat zal voor mij niet goed zijn." Hij zei: "Zijn niet alle kamelen kalveren van vrouwelijke kamelen?"

U bent onschatbaar

Zahir was een moslim die in de woestijn leefde. Hij nam geschenken mee voor Mohammed (vzmh) uit de woestijn en Mohammed (vzmh) hielp hem met winkelen in de stad. De Profeet zei: "Zahir is onze woestijn, wij zijn zijn stad", om aandacht te trekken op de relatie tussen hen.

Echter, Zahir had een ernstig probleem. Wegens een fysionomische complexiteit, wilde hij niet tussen de mensen zijn. Toen hij zich moest mengen onder de mensen, dacht hij altijd: "Iedereen kijkt naar mij!" en werd ernstig getroffen door deze complex. Profeet Mohammed (vzmh) was Zich bewust van Zahir’s probleem. Op een dag, vond de Profeet (vzmh) de kans om zijn probleem te verlichten.

Zahir was aan het winkelen in de markt van Medina in een zeer drukke tijd. Ondertussen benaderde Mohammed (vzmh) hem langzaam en sloot de ogen van Zahir met Zijn handen en trok Zahir’s lichaam naar Zichzelf. Hij realiseerde zich dat de persoon die deze grap maakte Profeet Mohammed (vzmh) was. Zahir herkende de Profeet (vzmh) aan Zijn geur. Zahir werd erg gelukkig en leunde tegen Mohammed (vzmh) aan. De moslims die wisten dat de Profeet nooit iemand zo intiem had behandeld, omringde hen en keken met een verbaasd blik. Profeet Mohammed (vzmh) zei glimlachend: "Ik heb een slaaf. Ik verkoop hem. Wie wil hem kopen?" Aan de ene kant werd Zahir geschokt door dit verrassende compliment, aan de andere kant antwoordde hij de grap van de Profeet een beetje ironisch als gevolg van het effect van het complex dat zijn bewustzijn had gevuld, met: "O boodschapper van Allah! Ik zweer bij Allah dat U probeert een waardeloze slaaf te verkopen." Dit was de kans waarop Mohammed (vzmh) stond te wachten. Hij zou de persoon die het complex had "Iedereen kijkt naar mij" tussen iedereen behandelen; Zahir zou vol vertrouwen en zonder complex gaan leven onder de mensen. Dit was gewoon de kans die de Profeet (vzmh) wilde. Op dat moment stopte Profeet (vzmh) met het maken van een grap en werd serieus. Hij toonde Zahir naar de mensen en zei: "Nee, ik zweer bij Allah dat jij van onschatbare waarde bent in de ogen van Allah en Zijn boodschapper!"

Die dag was de gelukkigste dag in Zahir’s leven.

Ik heb geen geld

Een van Zijn grappige vrienden nam vaak geschenkjes voor de Profeet (vzmh) mee. Deze waren vaak dingen zoals boter, honing, enz. Later, toen de eigenaar van de cadeautjes kwam en om de prijs van zijn goederen vroeg, zei Zijn arme, grappige vriend tegen de Profeet (vzmh): "O Boodschapper van Allah, De eigenaar van de boter en honing is gekomen, hij wil zijn geld daarvoor ontvangen." Vervolgens zei Profeet (vzmh) tegen hem serieus: “Heb jij deze niet als cadeautjes naar ons gebracht?" Zijn vriend zei: "Ik heb geen geld, hoe kan ik deze betalen?" Daarop betaalde profeet Mohammed (vzmh) deze eigenaar de prijs van zijn goederen.

Hij met iets wits in zijn oog

Een moslima vertelde de Profeet (vzmh) over één van haar wensen. Ondertussen vroeg profeet Mohammed (vzmh) haar: "U bent de vrouw van die persoon die iets wits in zijn oog heeft, niet waar?" De vrouw antwoordde in verbazing: "O boodschapper van Allah! Mijn man heeft geen wit in zijn oog." De Profeet zei: "Iedereen heeft iets wit in zijn oog."

Laat de kristallen niet breken

Tijdens een reis was een vriend van Hem (vzmh), genaamd Anjasha, voor de kamelen aan het zingen om ze sneller te laten lopen om zodoende tijd te winnen. Naarmate het tempo van het lied werd versneld, nam ook de snelheid van de kamelen toe. Bezorgd over de vrouwen op de kamelen, sprak Mohammed (vzmh) Anjasha het volgende toe:

"Anjasha, wees voorzichtig! Laat de kristallen niet breken!"

Olijfzaden

Hij (vzmh) was aan het ontbijten met Ali (r.a). Profeet Mohammed (vzmh) glimlachte. Hij legde de olijfzaden die hij at voor Ali neer. Vervolgens toonde Hij Ali de olijfzaden van voor hem en zei: "O Ali! Heb jij zo veel olijven gegeten?" Ali antwoordde hem serieus met: "Ja, O Boodschapper van Allah! Echter U heeft de olijven samen met hun zaden gegeten. Er zijn geen zaden voor u."

Jullie allemaal

Het leger was op expeditie vanuit Taboek. Awf b. Malik, een van zijn oudste vrienden, ging naar de ingang van de kleine tent waarin Mohammed (vzmh) zat te rusten. Hij begroette de Profeet en vroeg toestemming om binnen te komen. Toen hij als antwoord kreeg: "Kom binnen!", vroeg hij: " O Boodschapper van Allah, met al mijn onderdelen (duidend op zijn lichaamsdelen)?" De Boodschapper van Allah antwoordde: "Ja, jullie allemaal!"

Jong meisje in het paradijs

Een oude vrouw was naar de moskee gegaan. Vervolgens ging zij naar de Profeet (vzmh) toe en zei: "O, Boodschapper van Allah, bid voor mij zodat Allah mij in het Paradijs plaatst." De Boodschapper van Allah zei: "Oude vrouwen kunnen het paradijs niet binnengaan." De vrouw kreeg spijt en begon te huilen. Profeet Mohammed (vzmh) begon te glimlachen en zei:

"Maak je geen zorgen, je zal het Paradijs binnengaan als een jong meisje."