Home | Gevoelens

Moet je gusul (douchen) doen als je zomaar (beetje) voorvocht krijgt?


Antwoord: 

Een persoon die de puberteit heeft bereikt, kent vier soorten wateren die het lichaam scheidt.

 1- Urine
 2- Sperma
 3- Voorvocht: dit is dun vocht en komt vrij wanneer men’s lusten beginnen op te komen
 4- Vocht na de urine: dit vocht is dik en wit

Enkel na het klaarkomen, dus punt twee, behoort men de grote wassing te doen; bij de resterende drie punten is het doen van de kleine wassing genoeg om te kunnen bidden, wat dus ook nodig is. Klaarkomen heeft drie kenmerken:

 1- Het vocht komt er spuitend uit
 2- Het vocht geeft een lekker gevoel
 3- Wanneer het nat is, ruikt het naar deeg; wanneer het droog is, ruikt het naar eiwit

Het vocht dat bij een vrouw vrijkomt, wordt ‘kazi’ genoemd. Haar vasten wordt hiermee niet verbroken en enkel de kleine wassing is genoeg om te kunnen bidden.

Wanneer men de grote wassing hoort te doen

 1) Gemeenschap: Al komen zij beiden niet klaar, de grote wassing is wel nodig wanneer de geslachtsorganen elkaar raken. De Profeet (v.z.m.h.) zei hierover: “Wanneer de man’s en vrouw’s geslachtsorganen elkaar raken en de eikel niet meer te zien is, dan is de grote wassing nodig.” (1)

 2) Klaarkomen: Wanneer de man of de vrouw in zijn/haar slaap of gewekte staat met een lekker gevoel klaarkomt, dan is ook de grote wassing nodig. Aan de Profeet (v.z.m.h.) werd gevraagd: “Wie een natte vlek op zijn kleding vindt, maar hij zich niet herinnert dat hij is klaargekomen, behoort hij dan de grote wassing te doen?”. De Profeet zei hierop: “Ja, dat is nodig.” Vervolgens werd de Profeet gevraagd of men de grote wassing behoort te doen wanneer hij een natte droom krijgt, maar geen natte vlek op zijn kleding kan vinden. De Profeet (v.z.m.h.) zei hierop: “Hij hoeft geen grote wassing te doen.” (2)

Share this