Ik wil graag de Islam weer gaan volgen maar elke keer komen opeens familieleden die zeggen dat het goed is maar dat ik ook dit en dat moet doen. Als ik zeg dat ik er bezig mee ben, zeggen ze dat ik dat 10 jaar geleden ook zei, waardoor ik de discussie inga, de hoek wordt ingedreven. Hierdoor krijg ik minder gevoel voor de Islam. Zodoende span ik me meer in het volgen van de principes van de Islam, maar hierdoor lijkt het alsof ik niet voor Allah maar voor hen dit doe. Wat kan ik het beste hiertegen doen?


U hoeft uw gebeden en het praktiseren van de Islam niet met andere mensen te delen. Immers, de daden van een dienaar dienen op het welbehagen van Allah te berusten. Als Hij tevreden is, dan maakt het niet uit of de gehele wereld zich tegen hem keert. Als Hij iets aanvaardt, dan is de afwijzing van het gehele volk totaal niet van belang.

Nadat Hij tevreden is en iets aanvaardt, dan zal Hij – als Hij het wenst en Zijn wijsheid het vergt – andere mensen ook tot aanvaarding brengen en hen ook tevredenstellen, zonder dat u daarnaar streeft. Daarom dient een moslim rechtstreeks en alleen het welbehagen van Allah als zijn hoofddoel te zien. Wij raden u aan om zoveel mogelijk de regels van de Islam na te leven. Als u weet dat er bepaalde problemen zullen verschijnen wanneer sommige mensen op de hoogte zijn met uw aanbiddingen, is het beter om dit te doen zonder anderen op de hoogte te stellen.

Gerelateerde vragen