Mijn schoonmoeder bevindt zich op het slechte pad als gescheiden vrouw. Mijn man heeft heel vaak geprobeerd haar te helpen, maar het lukt niet. Wat dient er gedaan te worden?


Allereerst is het belangrijk om te weten dat het voor een kind niet mogelijk is om zijn moeder te veroordelen vanwege een zonde die de moeder heeft begaan.

De bestraffing van overspel wordt in onze tijd niet toegepast. We kunnen ook niet verwachten dat uw man zijn moeder behandelt alsof er niets is gebeurd. Het is ook niet juist dat uw man in wanhoop leeft. Hij moet sterk blijven en zijn gewoonlijke leven voortzetten. Hij kan afstand houden van zijn moeder zonder zich vijandig op te stellen. Haar toestand kan een negatief effect hebben op u en uw kinderen, daarom is het begrijpelijk als uw man een dergelijke beslissing neemt. Met deze actie geeft hij ook aan dat hij zich als zoon erg slecht voelt vanwege haar toestand. Uw man moet geduldig blijven en zijn best doen om zijn moeder te helpen uit deze toestand. Na zijn gebeden en voornamelijk na het fedjr-gebed veelvuldig smeekbedes verrichten tot Allah (swt).

De rechten van ouders zijn van groot belang in de Islam. Er zijn zowel verzen als ehadis die de rechten van ouders benadrukken. Daarnaast raden we je aan om het artikel van Bediuzzaman Said Nursi over de rechten van ouders te lezen op onze website. De link is hieronder te vinden.


Voor meer informatie lees ook:

De Kuran roept de kinderen tot tederheid op

Gerelateerde vragen