Mijn vriendin is een niet moslim en wilt zich graag verdiepen in de Kuran. Ze heeft een Kuran aangekocht in het Nederlands en wil deze graag lezen. Echter is het voor ons beiden niet duidelijk of zij de wassing moet verrichten voordat ze de Kuran mag aanraken. Zou u dit voor mij misschien kunnen verduidelijken?


Het is niet toegestaan om aan niet-moslims een mogelijkheid aan te bieden om de Kuran aan te raken. Het is echter wel toegestaan om een boek of een brief aan te raken waarin enkele verzen uit de Kuran staan, omdat de Profeet (saw) aan Hirakl een brief heeft gestuurd waarin verzen uit de Kuran stonden. Bovendien is het eveneens toegestaan om de vertaling van de Kuran aan een niet-moslim te geven, omdat het niet de Kuran maar een vertaling ervan is.[1]

Hoewel de vertaling van de Kuran zonder wassing aangeraakt mag worden, is het niet toegestaan om de vertaling van de Kuran aan te raken indien het woord van Allah (de originele Arabische tekst) ernaast staat. Dus alleen een vertaling van de Kuran mag aangeraakt worden door een niet-moslim.

Footnotes

  1. ^ Zie Merkezul-fetwa, nummer:34457; Bedaius-Sanai 1:33; Mughnil-Muhtadj 1:36; el-Mughni 1:168

Gerelateerde vragen