Is het toegestaan ​​in de Islam voor een man om met vrouwelijke collega’s te praten?


Het is goed voor een moslim om zowel online als onderling te praten met een andere moslim. Dit geldt echter als het gaat om hetzelfde geslacht. Het gesprek van een man met een vrouw vereist in sommige opzichten enige aandacht.

Als het gesprek tussen een man en een vrouw bijvoorbeeld liefde, roddel, laster, leugens en sensuele gevoelens oproept, is dit absoluut niet goed. Het maakt in dit geval ook niet uit of de persoon gehuwd of ongehuwd is. De zonde van een gehuwde persoon zal groter zijn.

Echter wanneer een gesprek wordt gevoerd om een geldige reden of wanneer het gesprekken zijn die men leidt naar het herdenken van Allah (swt), de dood, het hiernamaals en religieuze gevoelens en gedachten opwekt, dan is het natuurlijk niet verboden. Dit moet de maatstaf zijn. We kunnen zeggen dat wanneer u met deze maatregelen handelt, u niet in de verleiding komt en uzelf beschermt.

Gezien de bovenstaande principes kunnen degenen die op dezelfde werkplek werken, werkgerelateerde kwesties met elkaar bespreken, indien dat nodig is. We raden u ook aan om te luisteren naar uw geweten. Indien uw geweten zich niet op haar gemak voelt, neem dan afstand van een dergelijke handeling.

Gerelateerde vragen