Na mijn keizersnede heb ik een grote buik overgehouden, is het toegestaan om een buikwandcorrectie te ondergaan?


Allereerst moeten we duidelijk vermelden dat het verboden is om plastische chirurgie te ondergaan om de schoonheid te verfraaien. De situatie is echter anders voor degene die een legitiem en redelijk excuus heeft. Zoals iemand met een aangeboren afwijking. Degenen die een lichamelijk gebrek hebben opgelopen na een brand, verkeersongeval of dergelijke ongevallen, behoren ook tot die groep. Met andere woorden, een persoon met een soortgelijk gebrek lijdt aan psychische problemen in de samenleving, voelt zich minderwaardig en het schaadt zijn persoonlijkheid. Als dit men onwaardig en lelijk maakt, is het wegwerken van zo'n gebrek een soort behandeling.[1] Diegenen met dergelijke gebreken, kunnen gerust een plastische (esthetische) chirurgie ondergaan.

Het is ook toegestaan om naar een oplossing te zoeken als er een probleem is opgetreden dat gevolgen kan hebben voor het huwelijk. In de hadis, waarvan we de bron hierboven hebben vermeld, wordt deze kwestie verduidelijkt. Met andere woorden, als plastische chirurgie en veranderingen aan het lichaam worden gedaan met de bedoeling om het te verfraaien, dus niet met de bedoeling om gebreken weg te werken, wordt het haram. Het is toegestaan als het wordt gedaan om het te normaliseren met als doel om schade en lelijkheid te herstellen.

Conclusie: dienovereenkomstig is er islamitisch geen bezwaar tegen de procedure die u zult ondergaan met het oog op een behandeling, als er geen andere oplossing is waarmee dit probleem op een natuurlijke wijze (zoals sporten) opgelost kan worden.

Footnotes

  1. ^ Zie Umdetil-Kari, 22:63; el-Kardawi, Helal en Haram in Islam, p. 103

Klik voor meer informatie:

Is liposuctie haram?

Gerelateerde vragen