Populaire vragen

Artikelen

Waarom heeft profeet Muhammed na zijn vijftigste vele huwelijken verricht?

28May

Wat voor een barmhartigheid en wijsheid ligt achter het overlijden van een kind?

Dit onderwerp toont de tekortkomingen van de hedendaagse beschaving tegenover de wonderbaarlijkheid van de Kuran. Het zijn twee voorbeelden te midden van duizenden die bewijzen hoe onterecht de wetten van de hedendaagse beschaving zijn, welke de Kuran trachten te weerspreken. 

Dit artikel verlkaart via vijf punten het belang van smeekbedes en behandelt de soorten ervan.

Dit artikel behandelt hoe de Kuran de kinderen ten opzichte van hun oud geworden ouders tot tederheid oproept, watvoor grote voordelen het voor het persoonlijke en maatschappelijke leven heeft en welke wijsheden hierachter liggen.

23Jun

Orgaandonatie in de Islam

Vragen en Islam | 245

Orgaandonatie en orgaantransplantatie is in de 19e eeuw begonnen en heeft in de afgelopen eeuw zijn piek bereikt. Het begon eerst met transplantatie van huid, spier en aderen. Later werden hart, lever, nier en merg aan de behandeling toegevoegd. Er zijn veel positieve resultaten gehaald van deze wijze van behandeling. Zo zijn er veel doodzieke patiënten geholpen. Hoe bekijkt de Islam orgaandonatie?

Video's

Pagina's

Ramadan

9 hoofdstukken

Op deze pagina wordt een gedeelte van de wijsheden van de gezegende maand Ramadan behandeld, de maand welke één van de meest schitterende, geweldige kenmerken van de Islam vormt. Deze pagina bevat negen punten, waarin negen van de vele wijsheden van het vasten in de maand Ramadan worden behandeld.

Smeekbede

6 hoofdstukken

Op deze pagina worden via vijf punten het belang van smeekbedes verklaard, de soorten ervan behandeld en hoe een gelovige op de beste wijze een smeekbede voor een andere gelovige kan verrichten.