Ik heb permanente make-up op mijn wenkbrauwen, oftewel getatoeëerde wenkbrauwen. Is dan de rituele wassing en het gebed die verricht worden dan geldig? Ik heb begrepen dat het water de huid moet raken. Hoe zit dat precies met getatoeëerde wenkbrauwen?


Als eerst dienen we te weten dat een tatoeage zetten of laten zetten haram is in de Islam. Indien iemand tatoeages zou laten zetten, zou hij van de genade van Allah (swt) ontnomen worden.[1] Bovendien is het volgens de Islam verboden om de natuurlijke schepping te veranderen om de aandacht van anderen te trekken en er beter uit te zien.[2]

Wat de geldigheid van de wudu echter betreft, hoewel tatoeëren streng verboden is in de Islam, staat het de geldigheid van wudu niet in de weg, omdat tatoeage niet op de huid wordt gemaakt maar eronder. Er zijn een paar delen van het lichaam waarop het water moet raken tijdens het verrichten van wudu. Een van deze delen is het gezicht. Indien make-up het contact van water met de huid zou verhinderen, is de wudu niet geldig. En met een ongeldige wudu kan men geen gebed verrichten.

Footnotes

  1. ^ Zie Bukhari, Libas 83-87; Muslim, Libas 120
  2. ^ Zie de Kuran 4:119

Gerelateerde vragen