Mijn man bezit een winkel in de Retail sector en hij is hier vaak mee bezig. Laatst heeft hij een vrouwelijke influencer aangesproken om zijn winkel te promoten zonder dit met mij te bespreken. Is dit in de Islam toegestaan?


Het is goed voor een moslim om zowel online als onderling te praten met een andere moslim. Dit geldt echter als het gaat om hetzelfde geslacht. Het gesprek van een man met een vrouw vereist in sommige opzichten enige aandacht.

Als het gesprek tussen een man en een vrouw bijvoorbeeld sensuele gevoelens, liefde, roddel, laster en leugens oproept, is dit absoluut niet goed. Het maakt in dit geval ook niet uit of de persoon gehuwd of ongehuwd is. De zonde van een gehuwde persoon zal groter zijn.

Echter wanneer een gesprek wordt gevoerd om een geldige reden of wanneer het gesprekken zijn die men leidt naar het herdenken van Allah (swt), de dood, het hiernamaals en religieuze gevoelens en gedachten opwekt, dan is het natuurlijk niet verboden. Dit moet de maatstaf zijn. We kunnen zeggen dat wanneer u met deze maatregelen handelt, u niet in de verleiding komt en uzelf beschermt.

Gezien de bovenstaande principes kunnen mensen als een handelsactiviteit werk gerelateerde kwesties met elkaar bespreken, indien dat nodig is. We raden hen ook aan om te luisteren naar hun geweten. Indien hun geweten zich niet op haar gemak voelt, dienen ze afstand te nemen van een dergelijke handeling.

Gerelateerde vragen